Algemene leveringsvoorwaarden webinars en andere videocontent
Algemene leveringsvoorwaarden webinars en andere videocontent
FBN Juristen
De webinars en andere videocontent van FBN Juristen worden u ter beschikking gesteld onder de volgende voorwaarden. Door gebruik te maken van deze diensten, wordt u geacht met deze algemene leveringsvoorwaarden akkoord te gaan.
1 Begrippen
1.1 Overeenkomst: elke overeenkomst tussen Uitgever en de Wederpartij waarop deze algemene leveringsvoorwaarden van toepassing zijn verklaard.
1.2 Uitgever: FBN Juristen
1.3 Wederpartij: de partij waarmee Uitgever een Overeenkomst sluit waarop deze algemene leveringsvoorwaarden van toepassing zijn, onverschillig of dit een natuurlijk persoon is, een natuurlijk persoon die handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf, een samenwerkingsverband van natuurlijke en/of rechtspersonen, een vennootschap onder firma, een maatschap of enig ander.
1.4 Gebruiker: de natuurlijke persoon ten behoeve van wie Wederpartij toegang tot Content heeft verzocht, zoals blijkt uit de gesloten Overeenkomst. Indien een Overeenkomst is aangegaan teneinde meerdere natuurlijke personen toegang te verlenen tot Content, is ieder van hen afzonderlijk Gebruiker in de zin van deze algemene voorwaarden.
1.5 Website: fbn.nl, middellijk of onmiddellijk geraadpleegd.
1.6 Internetdienst: een door Uitgever geëxploiteerde dienst bestaande uit het aanbieden van online cursussen, webinars en andere video-content, welke wordt geleverd gedurende de in de Overeenkomst overeengekomen termijn.
1.7 Aanbod: elke aanbieding van de Internetdienst, zoals Uitgever die in zijn (openbare) aanprijzingen aan de Wederpartij aanbiedt.
1.8 Content: online werken, niet geleverd op een materiele drager van informatie, door Uitgever ter beschikking gesteld, waarvan de intellectuele eigendomsrechten berusten bij Uitgever.
1.9 Persoonsgegevens: alle informatie aan de hand waarvan een natuurlijk persoon direct of indirect kan worden geïdentificeerd, met name aan de hand van een identificator zoals een naam, een identificatienummer, locatiegegevens, een online identificator van een of meer elementen die kenmerkend zijn voor de fysieke, fysiologische, genetische, psychische, economische of culturele of sociale identiteit van die natuurlijke persoon, zoals bedoeld in artikel 4 onder 1 Algemene Verordening Gegevensbescherming.
2 Toepasselijkheid en rangorderegeling
2.1 Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op alle Aanbiedingen van Uitgever met betrekking tot de Internetdienst indien daaruit een Overeenkomst voortvloeit, alsmede op de Overeenkomst zelf.
2.2 Algemene voorwaarden van de Wederpartij zijn niet van toepassing op de Overeenkomsten.Door het plaatsen van een schriftelijke of mondelinge bestelling aanvaardt de Wederpartij deze algemene leveringsvoorwaarden.
2.3 In geval van strijdigheid van bepalingen in de Overeenkomst, deze voorwaarden en de algemene voorwaarden van FBN Juristen, is de volgende rangorde van toepassing:
1. De Overeenkomst
2. Deze algemene leveringsvoorwaarden
3. De algemene voorwaarden van FBN Juristen
3 Algemeen
3.1 Aanbiedingen gedaan door Uitgever zijn vrijblijvend, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. De inhoud van folders, brochures en enig ander (al dan niet elektronisch) reclamemateriaal bindt Uitgever niet. Een aanbod gedaan in voornoemd reclamemateriaal is geldig gedurende 30 dagen na eerste publicatie, tenzij het aanbod eerder door Uitgever wordt ingetrokken of bij het doen van het aanbod anders is vermeld.
3.2 Overeenkomsten met Uitgever komen tot stand door het plaatsen van een schriftelijke of mondelinge bestelling via elektronische weg bij Uitgever en de aanvaarding hiervan door Uitgever.
3.3 Aanvaarding vindt plaats door toezending van de inloggegevens of verlening van elektronische toegang op andere wijze aan Wederpartij.
3.4 Uitgever behoudt zich het recht voor uitvoering van de Overeenkomst te annuleren tot zeven dagen voor uitvoering van de Overeenkomst.
4 Toegang
4.1 De wijze waarop Gebruiker toegang verkrijgt tot Content zal door Uitgever ruimschoots voor het beschikbaar stellen van Content aan de Gebruiker mededelen. Uitgever zal dit bij voorkeur per e-mail doen. Wederpartij zal hiertoe het e-mailadres van Gebruiker aan Uitgever ter beschikking stellen.
4.2 De toegang tot Content is tijdelijk. Toegang tot Content vindt plaats gedurende de in artikel 4.3 van deze leveringsvoorwaarden genoemde duur of gedurende de duur van een online cursus. Een en ander voor zover in het aanbod van de Content niet anders is vermeld.
4.3 Een Overeenkomst inhoudende de koop van een losse cursus of andere Content die niet tot een reeks behoort, verschaft Wederpartij toegang tot deze Content gedurende zes maanden vanaf het moment van het sluiten van de Overeenkomst, tenzij in de Overeenkomst anders is bepaald.
4.4 Een Overeenkomst inhoudende de koop van Content die een reeks vormt zoals een cursusreeks of opleiding, verschaft Wederpartij toegang tot deze Content vanaf het moment van het sluiten van de Overeenkomst tot de examendatum van de betreffende reeks of opleiding, tenzij in de Overeenkomst anders is bepaald. Bij het ontbreken van een examendatum, vervalt de toegang tot Content zes maanden na publicatie van de online cursus.
4.5 Het recht op toegang tot Content is hoogst persoonlijk en voorbehouden aan Gebruiker. Het recht is niet-overdraagbaar. De inloggegevens voor de Content geven slechts Gebruiker recht op uitvoering van de Overeenkomst. Het is niet toegestaan de inloggegevens te delen met derden of derden gebruik te laten maken van de inloggegevens.
4.6 Het is Wederpartij toegestaan vóór het tijdstip van eerste mogelijkheid Content in te zien, de Gebruiker te vervangen door een andere Gebruiker. Een verzoek hiertoe dient te geschieden via info@fbn.nl. Uitgever zal hieraan meewerken tenzij dit in alle redelijkheid niet kan worden verwacht van Uitgever.
4.7 Uitgever zal, indien van toepassing, aan Content verbonden studie- of PE-punten aan de betreffende (beroeps)organisatie doorgeven. Hiertoe dient Gebruiker te vermelden of en ten behoeve van welke (beroeps)organisatie de opgave gedaan dient te worden. Gebruiker wordt slechts eenmaal het in de Overeenkomst genoemde aantal studiepunten toegekend, ongeacht de duur van de toegang van de losse cursus, cursusreeks of opleiding.
4.8 Voor het toekennen van PE-punten na het kijken van Content moet de Content voor minimaal 90% zijn gevolgd. Kijktijd wordt alleen geregistreerd als Gebruiker de Content zowel kijkt als luistert. Het uitsluitend op de achtergrond afspelen van de Content is dus niet voldoende om de kijktijd te kunnen registreren en om PE-punten toegekend te kunnen krijgen.
5 Prijs
5.1 Levering van de Content geschiedt tegen de op het moment van het sluiten van de Overeenkomst gehanteerde prijzen.
5.2 Alle prijzen zijn exclusief BTW, de prijs dient inclusief BTW te worden voldaan.
5.3 Uitgever behoudt zich het recht voor prijzen eenzijdig te wijzigen. Gewijzigde prijzen gelden vanaf het moment waarop deze door Uitgever worden ingevoerd.
6 Betaling
6.1 Wederpartij is verplicht van of in naam van Uitgever ontvangen facturen binnen veertien dagen te voldoen. Verrekening, op welke manier dan ook, is niet toegestaan.
6.2 De betalingstermijn van veertien dagen is een fatale termijn. Bij niet tijdige betaling is Wederpartij derhalve zonder ingebrekestelling in verzuim.
6.3 In geval van niet (tijdige) betaling van een factuur, is Uitgever gerechtigd tot vergoeding van kosten van buitengerechtelijke rechtsbijstand die worden gefixeerd op 15% van de hoofdsom, met een minimum van € 50 (excl. BTW) maar nooit meer dan toegestaan op grond van de Wet Normering buitengerechtelijke incassokosten.
7 Beschikbaarheid Internetdienst
7.1 Uitgever zal zich inspannen de beschikbaarheid van de Internetdienst zo groot mogelijk te doen zijn en eventuele storingen zo snel mogelijk te verhelpen. Onderhoud zal zoveel mogelijk buiten reguliere werktijden worden verricht.
7.2 Een storing aan de Internetdienst kan niet leiden tot schadevergoeding door Uitgever aan Wederpartij. Uitgever is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor storingen in het netwerk van derden door middel waarvan toegang tot de Internetdienst wordt verkregen.
8 Kwaliteit en Aansprakelijkheid
8.1 Aan de kwaliteit en inhoud van de Internetdienst wordt de uiterste zorg besteed. Uitgever noch haar toeleveranciers kunnen echter instaan voor de juistheid en volledigheid van de informatie die beschikbaar wordt gesteld via de Internetdienst. Uitgever en anderen die betrokken zijn bij de inhoud van de Content kunnen op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld in geval van onjuistheid of onvolledigheid van de Content. Zij zijn evenmin aansprakelijk voor de schade die ontstaat als gevolg van een dergelijke onjuistheid of onvolledigheid.
8.2 De aanwezigheid van een gebrek met betrekking tot de Internetdienst geeft Wederpartij nimmer het recht tot opschorting of verrekening van zijn betalingsverplichting jegens Uitgever.
8.3 De totale aansprakelijkheid van Uitgever wegens een toerekenbare tekortkoming in de verplichting tot levering van de Internetdienst is in enig jaar beperkt tot vergoeding van de directe schade tot maximaal een bedrag gelijk aan de voor de Content bedongen prijs voor het betreffende jaar (exclusief BTW).
8.4 Voor inhoud die door derden aan Uitgever wordt aangeleverd en wordt gepresenteerd via de Internetdienst, is Uitgever niet verantwoordelijk.
8.5 Noch Wederpartij, noch derden, kunnen voorts enig recht of enige aanspraak ontlenen aan de in de Internetdienst gepresenteerde informatie.
9 Intellectueel eigendom
9.1 Uitgever behoudt alle rechten van intellectueel eigendom voor ter zake van de door Uitgever aan Wederpartij geleverde (toegankelijkheidsstructuur van) producten en diensten alsmede (digitale) afdrukken daarvan. Onder intellectuele eigendomsrechten worden mede begrepen auteursrechten, merkenrechten en eventuele rechten ingevolge de Richtlijn 96/9/EG inzake de rechtsbescherming van databanken.
9.2 Wederpartij erkent deze rechten en zal zich onthouden van iedere vorm van directe of indirecte inbreuk hierop, op straffe van een boete van € 5.000 voor elke overtreding, onverminderd Uitgever overige ter zake toekomende rechten. Het is Wederpartij niet toegestaan om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Uitgever enig geleverd product, geleverde content of resultaat van geleverde diensten openbaar te maken, te verveelvoudigen, op te slaan in enig geautomatiseerd bestand, te wijzigen of over te nemen in enig (al dan niet digitaal) blad, tijdschrift, of vergelijkbaar medium, te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken of te exploiteren.
9.3 Het is Wederpartij niet toegestaan Content vastgelegd in de Internetdienst al dan niet na bewerking te integreren in netwerken of andere producten, tenzij de aard van het product dit met zich meebrengt. Evenmin is toegestaan de bij de Internetdienst behorende software te (doen) kopiëren of op enige wijze ter beschikking te stellen aan derden, de broncode te verveelvoudigen of te vertalen.
10 Persoonsgegevens
10.1 Wederpartij is ermee bekend dat Uitgever Persoonsgegevens verwerkt in de zin van artikel 4 sub 2 Algemene Verordening Gegevensbescherming van Wederpartij welke noodzakelijk zijn voor de uitvoering van de Overeenkomst. Overige Persoonsgegevens van Wederpartij kunnen door Uitgever worden verwerkt indien Wederpartij hier toestemming voor heeft gegeven. Indien Wederpartij hier toestemming voor heeft gegeven, kunnen deze Persoonsgegevens worden gebruikt voor marketingdoeleinden. Meer informatie over de wijze waarop Uitgever Persoonsgegevens verwerkt, is te vinden in de Privacyverklaring van FBN Juristen.
11 Klachtenregeling
11.1 Klachten over de factuur of uitvoering van de Overeenkomst moeten tijdig, volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij Uitgever uiterlijk veertien dagen nadat Wederpartij de gebreken heeft geconstateerd of kunnen constateren. Ingediende klachten schorten de betalingsverplichting van Wederpartij niet op.
11.2 Uitgever streeft ernaar klachten binnen vijf werkdagen na ontvangst te beantwoorden. Indien een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt Wederpartij hierover bericht en zal een andere tijdsindicatie worden gegeven.
12 Diversen
12.1 Uitgever is gerechtigd onderhavige voorwaarden te wijzigen. Wijzigingen zullen ook gelden ten aanzien van reeds afgesloten Overeenkomsten, vanaf een door Uitgever aangegeven moment. Uitgever zal dergelijke wijzigingen tijdig bekend maken op door haar te kiezen wijze. Bij een geringe wijziging kan worden volstaan met publicatie van de gewijzigde voorwaarden op fbn.nl Uitsluitend wijzigingen met een ingrijpend karakter geven Wederpartij het recht om Uitgever te verzoeken dat zij de Overeenkomst wenst voort te zetten op basis van de ongewijzigde onderhavige voorwaarden.
12.2 De Overeenkomst wordt beheerst door Nederlands recht. Uitsluitend de Rechtbank te Amsterdam is bevoegd kennis te nemen van geschillen voortvloeiend uit de Overeenkomst.